Gyakran feltett kérdések

 

Mit tegyünk, ha gépjárművünk lerobbant valahol?

Az egyik legfontosabb, hogy ne essünk pánikba és igyekezzünk a lehető leggyorsabb megoldásra koncentrálni. Az első és talán legfontosabb az, hogy próbáljuk meg pontosan meghatározni, hol robbant le az autó. Ha városban vagy egy településen belül történt, akkor nézzük meg a pontos címet, ha az országúton vagy autópályán, akkor próbáljuk meghatározni, hogy hányas km kő, lehajtó, település közelében tartózkodunk. Hívjon fel minket a +36 30 461-7407 számon, lehetőleg úgy, hogy a hívószám kijelzést bekapcsolja. Ezt azért is tegye meg, hogy mi is be tudjuk azonosítani, vagy vissza tudjuk hívni Önt. Az első kapcsolatfelvétel során a következő dolgokat mondja el: Hol van, mi történt az autóval, mit vett észre, hányan vannak, hová szeretné szállítani, van-e plusz csomagjuk vagy pótkocsijuk, amit szintén el kell szállítani.

 

Milyen gyorsan tudják elkezdeni a mentést?

Budapesten és Pest megyén belül 30-40 percen belül a helyszínre tudunk érkezni és el tudjuk egyből kezdeni a mentést, amennyiben megkaptuk a legszükségesebb információkat. Gyorsaságunk nagyban függ a forgalmi helyzetektől, mert azok minket is érintenek.

 

Mit tegyek, ha az autóm az autópályán vált üzemképtelenné?

Autómentés azonnalOrszágon belül, ha autópályán áll le az autó, három órát maradhat a helyszínen, három órán át rendelkezhet arról, hogy ki szállítsa el a járművet, vagy ez alatt az idő alatt próbálhatja azt megjavítani. Ha letelik a három óra, az autópálya-kezelő elszállíttatja az autót a szerződött autómentővel. A rendőrség abban az esetben rendelkezhet ilyenkor, ha valami okból Ön nem beszámítható, például megsérült. Amit mindenképpen tegyen meg ebben az esetben! Biztosítsa az autó és utasai biztonságos helyzetét a következő dolgokkal: kapcsolja be a helyzetjelzőt, tegye ki az autó mögé a vészháromszöget, kapcsolja be a vészvillogót, vegyenek fel láthatósági mellényt és, ha van rá lehetőség, akkor szálljanak ki az autóból és a szalagkorláton kívül várjanak a segítségre.

 

Mi tegyünk, ha baleset részesei vagyunk?

  1. Hazánkban a balesetben résztvevők számára biztosítania kell a másik fél részére az európai baleseti bejelentő lapot. Ennek a lapnak a következő dolgokat kell tartalmaznia: név, jogosítvány adatok, cím, telefonszám, forgalmi rendszám, gépjármű fajtája, típusa, helyszín, dátum, időpont, rendőrségi intézkedésről szóló jegyzőkönyv, felelősségbiztosító neve és felelősségbiztosítási kötvényszám). Ha anyagi kár keletkezett, töltsük ki a nemzetközi kárbejelentő lapot, itt tüntessük fel a tanúk nevét és címét! A kárbejelentőt írjuk alá és tisztázzuk a résztvevőkkel a felelősséget. Ha senki nem ismeri el a károkozást, akkor szemtanuk segítségével hitelesítsük a baleset leírását. Figyelem: ha a balesetben résztvevőnek nem Magyarországon forgalomba helyezett autója van vagy a vezetője nem magyar állampolgár rendőri intézkedést kell kérni!
  2. A mostani biztosítási rendszerben a biztosító társaságok azoknak az autósoknak intézik az ügyeit, akiknek itthon, azaz Magyarországon okozott kárt külföldi autó vagy magyar rendszámú autó okozott külföldi autónak kárt itthon. Külföldön okozott károkat a magyarországi biztosító külföldi partnere intézi.

 

Külföldről is haza tudják szállítani az autómat?

Vásárlási és mentési célból történő autószállításban is tudunk segíteni. Ha Ön külföldön vásárolt autóját szeretné hazaszállítani, abban nagyon kedvező árú visszfuvar szolgáltatásunkkal tudunk segíteni. Ha sajnálatos módon külföldön lerobbant autóját szeretné hazaszállítani a fentebb leírtak szerint szintén tudunk segítséget nyújtani.

 

Motorkerékpár szállításában és mentésében is tudnak segíteni?

Igen. Motorkerékpár szállításában és mentésében is tudunk szakszerű és gyors segítséget nyújtani.

 

Tudnak ajánlani szerelőt a gépjármű javításához?

Igen. Az autómentés megkezdése előtt egyeztetjük a legfontosabbakat. Elsődlegesen Ön mondja meg, hogy hova szállítsuk az autót, de abban az esetben, ha egyből egy szerelőhöz akarja vinni az autóját, akkor ebben is tudunk segíteni.

 

Abban az esetben, ha lakókocsit vagy utánfutót húzva történt a baj mit csináljunk?

Az utánfutóját vagy lakókocsiját is el tudjuk vontatni a lerobbant járművel együtt.

 

Nagyobb méretű és súlyú gépjárműveket is el tudnak szállítani?

Igen. Kisteherautókat, nagyobb terepjárókat és SUV típusú autókat is könnyedén szállítunk. Gyakorlatilag bármilyen nagyságú és típusú személygépjárművet és kisteherautót el tudunk szállítani.

 

Veteránautókat vagy versenyautókat is szállítanak?

autószállítás belföldre és külföldreIgen. A versenyautókat és a veterán autókat is ugyanolyan feltételekkel tudjuk szállítani, mint a többi autótípusba tartozó autókat. Kiállításokra és versenyekre is elszállítjuk gépjárművét akár hétvégén is.

 

 

Rendelkeznek biztosítással?

Igen. A rakományra és a teherautókra egyaránt rendelkezünk megfelelő nemzetközi biztosításokkal, melyeknek köszönhetően tökéletes minőségben és biztonságosan tudjuk fuvarfeladatainkat végezni.

 

Mezőgazdasági gépszállítást is vállalnak?

Gép- és nehézgép-szállításon belül egy bizonyos, előre megadott súlyhatáron belül bármilyen típusú gépét és nehézgépét el tudjuk szállítani a kívánt helyre.